Webáruházunk cookikat (sütiket) használ, amelyek segítenek jobb szolgáltatások nyújtásában. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába. További információt az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat.
Termékek Menü

Gravírozott váza, Csodaszarvas

Ár:
250.000 Ft
Elérhetőség: Raktáron

Kristályüzlet szállítási információk

Hát ha valami, akkor ez a váza a gravírozás szakmai csúcsa!  Több évtizedes tudás és tapasztalat vezette itt a gravírozó művész kezét. Hatalmas, kb. 35 cm-es kristályváza, amely a Csodaszarvas legendáját jeleníti meg fantasztikus részletgazdagsággal. Minden fűszál, minden levél szép kidolgozású, nem beszélve a vadász ruházatáról, vagy a lószerszám vereteiről. A kutyák is szinte leugranak a képről. Mestermű! És gondolják meg, hogy ezt a súlyos vázát folyamatosan kézben tartva és forgatva kell a gép alatt tartani és megmunkálni! Igen, ez a munka az árban is tükröződik, ám aki megvásárolja, az egy nem mindennapi mű birtokosa lesz. 

  • Anyaga: ólomkristály
  • Méret: kb. 35 cm
  • Kézi gravírozás

Cikkszám: FV14-Csodaszarvas

Leírás

Ismerjük meg ennek a kristályvázának a történetét, illetve azt a legendát, amelyet ez a váza megjelenít.

A Csodaszarvas legendája

Hunor és Magor egy híres magyar monda szerint a hunok és a magyarok ősei voltak. A monda szerint Hunor és Magor apjuk halála után száz lovassal vadászni indultak.
Űzték hajtották a vadat, míg el nem fáradtak. Már éppen haza készülődtek, amikor egy pompás szarvas bukkant fel előttük az erdő sűrűjéből. Mindannyian megigézve nézték a káprázatosan szép állatot. Ez a szarvas volt a Csodaszarvas, amelyet aztán üldözőbe vettek, egész nap hajszolták, de leteríteni nem tudták. Éjjelre elvesztették a nyomát, így a vadászok tábort ütöttek. Ám másnap reggelre a szarvas újra felbukkant, amelyet egy újabb, egész napra szóló hajsza során ismét sikertelenül próbáltak elejteni. Mindez több napon keresztül ismétlődött, amelynek során a testvérpár a szarvas nyomát követve egyre messzebb került hazájától.
Egy napon a vadászok, miután letáboroztak egy közeli erdőben, csodás zeneszót hallottak. Ezt követve jutottak el egy tisztásra, ahol erdei tündérlányok lejtették táncukat. A középen táncoló két lány az alánok fejedelmének, Dulnak a lányai voltak. Hunort és Magort a két hercegkisasszony annyira elbűvölte, hogy feleségül vették őket. Társaik a másik száz lányt vették nőül.
Hunor leszármazottai lettek a hunok, míg Magor leszármazottai a magyarok népe. Amikor ezen a területen már nem volt elég hely számukra, elhatározták, hogy Hunor és nemzete, a hunok menjenek keletre, Magor és nemzete, a magyarok nyugatra. Mindannyian nekieredtek, míg végül elértek a Duna és a Tisza közé, ahol végül letelepedtek.

http://osihimnuszunk.network.hu/kepek/csodaszarvasok/csodaszarvast_hajtva

Mindez AranyJános csodálatos versében is megfogalmazódik:
https://ekultura.hu/2004/06/02/arany-janos-rege-a-csodaszarvasrol

https://hu.wikipedia.org/wiki/Hunor_%C3%A9s_Magor


 

Hasonló termékek

89.000 Ft
Raktáron
59.000 Ft
Raktáron
59.000 Ft
Raktáron
49.000 Ft
Elfogyott, rendelésre.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!