Webáruházunk cookikat (sütiket) használ, amelyek segítenek jobb szolgáltatások nyújtásában. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába. További információt az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat.
Termékek Menü

Kristályváza formák, illetve tippek

Kristályváza formák, illetve tippek

Kristály váza tippek

Milyen jó lenne, ha minden otthonban rendszeresen díszlene élő virág valamilyen szép vázában! Bármennyire apró szelete a lakberendezésnek, mégis valahogyan szebb egy szoba, ha valahol színes foltként megjelenik egy virágcsokor. Nem kell mindig nagy virágözönre gondolni, néha elegendő egy picike váza, vagy akár pohárka néhány szál bimbós virággal

Nagyszerű dolog virágot kapni – ez főleg valamilyen alkalomhoz kötött – vagy jártunkban-keltünkben venni egy-egy virágcsokrot , vagy akár egy szál virágot. Igen ám, de otthon valahogyan soha nem sikerül a virágokat úgy elrendezni, ahogyan azt a magazinokban látni szoktuk! Ezért fordítsuk meg a dolgot és vegyük szemügyre, hogy otthon milyen formájú vázáink vannak és abba a formába milyen virág való.

Persze minden szentnek maga felé hajlik a keze és a mi szívünkhöz a gyönyörű virágok mellett a gyönyörű kristályvázák állnak közel, ezért mi kristályvázákon mutatjuk be a lehetséges formákat. Formák terén a kínálat szinte végtelen, de van azért néhány alap, illetve leggyakrabban előforduló forma.

Klasszikus amfora kristály váza

Mindenki ismeri ezt a formát, ha gyerekeket kérünk meg, hogy rajzoljanak egy vázát, nagy valószínűséggel ez a formát próbálják meg visszaadni. Hasonlít a régi amfora edényekre, szűk nyakú, alul gömbölyded, kicsit hasasodó. Ez a váza egyrészt vegyes csokrokhoz, vagy dús, azonos színű és virágú csokrokhoz a legalkalmasabb.

A virágokat vízbe helyezés előtt érdemes a váza elé tenni és a szárakat kellő hosszúságúra vágni. Mindig kicsit hosszabbra vágjuk, mert akkor még vázába helyezés után korrigálhatunk a méreten, ha túl rövidre vágjuk, akkor már nem tudunk igazán javítani a helyzeten. Szerintünk ezek a vázák akkor mutatnak jól, ha a virágok aránylag rövidek, a virágfejek szinte a váza nyakán ülnek. Ekkor tűnik a csokor dúsnak és tömöttnek

https://www.kristalyuzlet.hu/kristalyos_otthon_113/vazak_talak_121/kristaly-vaza-amfora

Gömbváza

Ez a forma igazi kihívás! Gyönyörű forma, de nehéz benne a virágokat szépen elhelyezni, mert csak a váza nyaka fogja össze a virágokat, a duci hasa ebben nincs a segítségünkre. Ehhez a vázához sok növény kell. Akarattal fogalmazok így, mert nem csak a virágokkal, hanem töltő növényekkel is telerakhatjuk és közé illesztve néhány szép virágot máris egy nagyon dús csokor hatását kelti. A szárakat vágjuk rövidre és máris kész egy tömött, gömbölyű forma.

https://www.kristalyuzlet.hu/kristalyos_otthon_113/vazak_talak_121/kaspo-vaza

Magas, keskeny vázák

Ezek lehetnek egyenes falú vagy középen enyhén szűkülő, úgymond X vázák, de lehetnek a felfelé nyitott formák is. Ezekben a vázákban a hosszú szárú virágok festenek a legjobban, pl. hosszú szárú rózsák vagy liliomok. Nagyon hangsúlyos elemei lehetnek a térnek, önkéntelenül is magukra vonzzák a tekintetet. Az X formájú váza egy kiváló forma, ennek középen szűkülő „dereka” gyönyörűen összefogja a virágokat és nem engedi szétesni, mint pl. a felül kifelé nyíló formájú váza.

https://www.kristalyuzlet.hu/kristalyos_otthon_113/vazak_talak_121/modern-vaza-neptun-26-cm-2124

Váza, ami nem váza

Egy-egy szép pohara mindenkinek van otthon, miért kellene csakis a vázához ragaszkodni, ha virágról van szó! Ha kirándulás közben szedünk egy kis csokrot, vagy a gyerek szalad be a kertből egy kedves kis virág egyveleggel, akkor kapjunk elő egy szép poharat, rendezgessük el benne az ágakat, leveleket vagy virágokat és máris szemet gyönyörködtető látványban van részünk!

https://www.kristalyuzlet.hu/kristalyos_otthon_113/whiskys_uditos_poharak_118/solaris-whisky-pohar-1821

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog