Webáruházunk cookikat (sütiket) használ, amelyek segítenek jobb szolgáltatások nyújtásában. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába. További információt az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat.
Termékek Menü

Újra hódít a gyöngy!

Újra hódít a gyöngy! Nagymamáink ékszere - avagy újra hódít a gyöngy!

Újra hódít a gyöngy!

1969 Valentin napján történt, hogy Elizabeth Taylor megkapta Richard Burtontól a történelem valószínűleg leghíresebb gyöngyét, a Peregrina gyöngyöt, amely tojás alakú volt, 13,2 grammot nyomott és Burton 37 000 dollárért vette meg egy Sotheby árverésen.

A gyöngyökre gyakran mint nagymamáink ódivatú kopott ékszereire gondolunk, de mégis minden évben ugyanannak a jelenségnek vagyunk szemtanúi, a kifutók világa bármennyire haute couture, bármennyire divatot diktáló, a tervezők mégis minden évben felfedezik és használják a gyöngyöket. A gyöngy időtlen, vagy talán időtálló? Egy olyan alapdarab, amely mindig stílusos és stílusossá teszi viselőjét.

A gyöngysorok  nagyasszonyai

A természet e csodája hosszú múltra tekinthet vissza, mindig is a tisztaság, a hatalom és gazdagság jelképe volt. Az ókori Rómában nemes asszonyok álmát őrizte, Július Cézár is a csodálói közé tartozott, a 19. Századi nemesek pedig minden drágakőnél nagyobb becsben tartották. Coco Chanel állandóan viselte gyöngyeit, szinte már szerencsehozó talizmánként viselt hol nyakláncot, hol fülbevalót, vagy karkötőt. Megemlíthetjük Grace Kellyt vagy Audry Hepburnt, akik kifinomult megjelenéséhez hozzátartozott a gyöngy.

Manapság a gyöngy újra hódító útra indult, köszönhető ez többek között az amerikai elnök feleségének Michelle Obamának, aki dupla gyöngysorral keltett feltűnést, vagy Sarah Jessica Parkernek, aki előszeretettel visel gyöngyös kiegészítőket, vagy a kecses és finom Kate Middletonnak, aki álomszép gyöngy függőket hord. A gyöngy tehetséges és ikonikus divattervezőknek hála újra a reflektorfénybe került és újragondolva a modern nők elegáns, vagy mindennapi viseletévé vált. Tehetséges fiatal magyar ékszertervezők, mint például Vallus Veronika (www.veronikavallus.com) modern kollekciójában is újra fel-felbukkan a gyöngy

A természetes gyöngyök ára az égbe szökött, de persze aki nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy valódi gyöngysort hordjon – és valljuk be, sokan vagyunk így – az gyönyörű darabokat talál az utánzatok között is.

Modern gyöngy ékszerek

A Swarovski cég is pazar gyöngyöket készít, egyedi fejlesztésű technológiájuknak köszönhetően a kristály belső magot egy teljesen homogén, selymesen csillogó külső réteg veszi körül, amely tartós, ellenáll karcolásoknak vagy az izzadtságnak. Pompás színek közül válogathatunk, legyen az fehér, krém vagy tejeskávé színű, de létezik gyöngy szürke vagy akár holló fekete színben is. Válasszon az Oliver Weber kollekció fantasztikus gyöngy ékszerei közül, lepje meg magát vagy ajándékozzon valaki másnak varázslatosan selymes csillogást!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog