Webáruházunk cookikat (sütiket) használ, amelyek segítenek jobb szolgáltatások nyújtásában. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába. További információt az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat.
Termékek Menü

Hubertus váza, 30 cm

Ár:
89.000 Ft
Cikkszám: TSV12-Hubertus
Elérhetőség: Raktáron

Kristályüzlet szállítási információk

Nagy méretű, kézzel gravírozott pazar kristály váza. A mesteri gravírozás Szent Hubertuszt, a vadászok védőszentjét jeleníti meg kutyáival és egy gyönyörű gím bikával. A gravírozó mester minden kis részletet kidolgozott. A kép minden egyes eleme a szaktudás bizonyítéka, igazi mestermunka.Ez a váza egy igazán impozáns darab, amelyen biztosan mindenkinek megakad a szeme. Önmagában is látványelem, de virággal, vagy erdei dekorációval még gyönyörűbb.

  • Mérete: kb. 30,5 cm magas
  • Anyaga: ólomkristály
  • Kézzel gravírozott

Leírás

Egy gyönyörű jelenet egy királyi méretű vázán. A vázán Szent Hubertusz látható, amint egy pompás szarvast simogat. Lábánál a kutyái szaglásznak. Szent Hubertusz egy élő személy volt, egy katolikus püspök, aki a 7. százaban élt. A legenda szerint Hubertusz egy vadászat alkalmával pompázatos szarvast sebzett meg, és mikor megpillantotta, agancsai között fénylő kereszt tűnt fel. Hubertusz e jel hatására magába szállt és felhagyott a vadászattal. Először remete, aztán pap, majd püspök lett, többszáz évvel később pedig a vadászok és erdészek védőszentjükké választották. Aki kicsit részletesebben szeretne Hubertusz alakjával megismerkedni, annak ajánljuk a következő linkeket:
https://turul.info/napok/hubertus
https://hu.wikipedia.org/wiki/Szent_Hubertusz

A gravírozó mester aprólékosan kidolgozott minden részletet, az állatokat , a környezetet, minden egyes fűszálat. Ez egy igazi mestermunka, egy művészeti alkotás, amelynek elkészítése hosszú évek gyakorlatát igényli. Abba is érdemes belegondolni, hogy ezeket a több kilós vázákat folyamatosan kézben tartva kell megmunkálni, már önmagában ez is komoly teljesítmény. És igen, ez nem az olcsó vázák közé tartozik, ám maradandó értéket képvisel.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!